Skip links

POROČNA VABILA 2019

POROČNA VABILA 2019

Poročna vabila 2019  so v vseh pogledih napoved nove poroke, nove zveze med dvema, ki sta se odločila stopiti na novo življenjsko pot in to zvezo potrditi še pred matičarjem in Bogom – za tiste, ki se poročijo tudi cerkveno. Z našim člankom vam želimo predstaviti našo ponudbo, nove trende, vam dati morda kakšno idejo za popestritev vaše poroke in z vami deliti naše razmišljanje in videnje o poroki.

poročna vabila 2019 - Poročni bazar INKI
Poročna vabila in poročni prstni

MEDIJSKO ODMEVNE POROKE

Leto 2018 je zagotovo zaznamovala kraljeva poroka, Meghan Markle in Princa Harrya, ki je v mesecu maju pred televizijske ekrane privabila milijone gledalcev in prav vsi mediji so poročali o veliki poroki. Mnoge je ta dogodek tako navdušil, da so se odločili, da se bodo mlademu paru poklonili kar na londonskih ulicah in zdelo se je, kot da je celo mesto ena sama velika poroka.

Poročna vabila 2019 - Poročni bazar INKi
kraljeva poroka in dekoracija

Tudi v Sloveniji je bilo letos kar nekaj odmevnih porok. Omenimo naj samo meseca junij in julij, ki sta bila meseca športnih porok, saj so svoj DA dahnili kar trije košarkarji. Konec junija se je poročil košarkar Žiga Dimec, v začetku julija Gašper Vidmar in nato konec meseca julija še Jaka Blažič.

poročne tortice _poročni bazar INKi
Bride and groom cupcakes

V medijih pa že lahko beremo o novih kraljevih porokah, ki se bodo zgodile leta 2019 in zagotovo bomo tudi v Sloveniji deležni novega poročnega para ali parov, ki bodo polnili strani rumenega tiska.

NEKOČ IN DANES

Poročna vabila - Poročni bazar INKirize
Starinska poroka, vse je v kovčku

V preteklosti so objavo poroke oznanili s pismi, vabili in mestnimi razglasi, danes, v dobi moderne tehnologije, pa bodoči mladoporočenci največkrat to oznanijo preko socialnih omrežij, kjer novica v trenutku obkroži svet. Pa vendar, kljub vsej tehnologiji, večina mladoporočencev ostaja zvesta tradiciji in svojce, družino in prijatelje, še vedno povabi na poroko s klasičnimi tiskanimi poročnimi vabili. Prav toliko, kot je bodočih parov, prav toliko je želja in idej, kakšna vabila bi želeli imeti. Na trgu je veliko ponudnikov, na voljo so poročna vabila različnih oblik, barv, trendov in tudi cenovno bolj ali manj dostopnih vabil. Zagotovo, pa se prav za vsak par lahko najde vabilo, ki bo dalo svojevrsten pečat njuni poroki.

TRENDI SO KOT VRTEČE SE KOLO

Dandanes je o trendih težko govoriti, saj so okusi zelo različni in vsak si izbere tisto, kar mu trenutno daje navdih in ima občutek, da ga izraža. Nekateri prisegajo na rustikalen, vintage, naraven stil, mnogi še vedno ostajajo zvesti klasičnemu in tradicionalnemu, spet drugi prisegajo na zabaven in »odštekan« stil, skratka, naštevanju ni konca.

poročna vabila kolo - poročni bazar INKi
Trendi so kot vrteče se kolo

Vendar kljub vsemu, če bi se ozrli v preteklost, bi na koncu ugotovili, da so neko obdobje zaznamovali stili in trendi, ki so bili bolj izraziti, med mladoporočenci bolj priljubljeni in so jih čez čas nadomestili novi, ki so nekaj časa narekovali smernice in kmalu tudi ti prišli v pozabo. Kot bi se vrteli v krogu. Prepričani smo, da bomo čez leta znova dodatno podpirali mize, ki se bodo šibile pod prekomerno dekoracijo in okraski.

NAZAJ K NARAVI
naravna poročna dekoracija - Poročni bazar INKI
Naravna dekoracija

Tako sedaj že kar nekaj let prevladuje naraven stil, s pridihom preteklosti, preprostosti, naravnih materialov, oz. tako pogosto opevana in izrečena beseda VINTAGE STIL. Vintage ni prav nič druga, kot angleška različica slovenske besede STARINSKO IN NARAVNO, ampak žal, zveni pač bolj sofisticirano in pomembno. Ker slovenski jezik pri nas neizmerno spoštujemo, bomo v članku, kadar bo govora o vintage, raje uporabljali starinsko, rustikalno in naravno. :) 🙂

poročna vabila - Poročni bazar INKI
Poročna vabila – nazaj k naravi

Barvne, velikokrat preveč okrašene in obljudene mize, so zamenjale preproste namizne dekoracije, narejene iz lesa, naravnih materialov, svečk, kamenčkov in podobnih reči, ki jih je moč najti v naravi. Naravna pa ni samo dekoracija, ampak so preprosta in naravna tudi vabila, zahvale, naprsni šopki, poročne obleke, darilca …

POROČNA VABILA – naravna in preprosta

Poročna vabila 2019

Poročna vabila - Poročni bazar INKI

Kot smo že v začetku članka omenili, bi vam radi prestavili našo novo poročno ponudbo naravnih in starinskih poročnih vabil.

VABILA S ČIPKO čipka zagotovo deluje starinsko in preprosto, a kljub vsemu daje prefinjen in nežen izgled. V večini so vabila kombinirana z zemeljskimi barvnimi toni papirja, prav nič slabše, pa se ne ujemajo z večno belo in krem barvo. Pisave, ki jih pri takih vabilih izberemo, so starinske, malce zavite – kot čipke same, barve pa seveda prilagodimo željam stranke. Vabilom pripada tudi kuverta.

Poročno vabilo VINTAGE - Poročni bazar INKI

VABILA Z JUTO juta je še en tak material, ki na vabilih pričara pridih starinskega in naravnega. Lepo jo je kombinirati z vrvico, lesom in ostalimi naravnimi materiali. Čeprav najpogosteje uporabljamo naravne barve jute, je danes mogoče najti že tudi roza, rdeče, zelene, modre in črne barvne različice. Ker je vzorec jute zelo oglat, pri vabilih z juto pogosto uporabimo bolj oglate in manj zavite pisave, barvno usklajene z osnovno barvo jute. Vabilom pripada tudi kuverta.

Poročno vabilo juta- Poročni bazar INKI

CVETLIČNA VABILAcvetje je večno in bo tako ali drugače vedno spremljalo prav vsako poroko. Cvetlični vzorci so tako postali zelo iskan motiv za poročna vabila in izbira le teh je res velika. Trenutno prevladujejo cvetlični vzorci, ki so narisani z vodenimi barvami in so zelo nežni in preprosti. Tak motiv lahko kasneje uporabimo pri preostali poročni dekoraciji. Barve so najrazličnejše in prav vsako barvo se da lepo kombinirati. Pisave so preproste, okrogle, kot cvetje, lahko pa tudi rahlo zavite in okrašene. Vabilom pripada tudi kuverta.

Poročno vabilo cvetlično- Poročni bazar INKI

STARINSKA GRAJSKA VABILA – poroke so bile sprva na dvoru in šele kasneje so postale del preprostih ljudi. Poroka je bila oznanilo in prav taka so bila tudi vabila – papirni zvitki iz starinskega papirja, povezani z vrvico in pečatom dvora. Takšna vabila imamo tudi mi v ponudbi, le da je pečat dvora zamenjal pečat mladoporočencev. Pisave so starinske, zavite in najpogosteje v rjavi ali črni barvi. Ta vabila nimajo kuverte in so primerna za osebno izročitev vabil.

grajska vabila -Poročni bazar INKI
Grajska vabila – starinska

VABILA V TULCU – zelo podobna grajskim vabilom, so vabila v tulcu, ki imajo namesto vrvice in pečata, iz naravnih materialov narejeno objemko, v katero vstavimo vabilo. Na tej objemki lahko naredimo raznovrstno dekoracijo, ki je kasneje lahko tudi rdeča nit poroke. Pisave so poljubne, lepo pridejo do izraza preproste, le rahlo zavite pisave. Ta vabila nimajo kuverte in so primerna za osebno izročitev vabil.

Vabilo belo v tulcu - Poročni bazar INKI

Našo bogato ponudbo, si poleg vabil v članku, lahko ogledate na naših spletnih straneh INKI VABILA in v spletni trgovini POROČNI BAZAR INKI.

Veliko vabil –  poročna vabila 2019 in poročnih dodatkov si lahko ogledate tudi na naši PINTEREST strani in FB strani.

Return to top of page