Skip links

Splošni pogoji poslovanja

POGOJI POSLOVANJA

 1. SPLOŠNO O SPLETNI TRGOVINI
 2. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA
 3. DOSTOPNOST DO INFORMACIJ O PODJETJU
 4. KONTAKT IN KOMUNIKACIJA S PODJETJEM
 5. PONUDBA ARTIKLOV
 6. NAČINI PLAČILA
 7. CENE IZDELKOV
 8. REGISTRACIJA
 9. NAROČANJE
 10. POSTOPEK NAROČANJA
 11. SPREJEM NAROČILA
 12. NAČINI DOSTAVE
 13. DOBAVNI ROK
 14. CENIK DOSTAVE IN POŠILJANJA
 15. ODSTOP OD POGODBE
 16. NAPAKE, ZAMENJAVE IN VRAČILO BLAGA
 17. STVARNA NAPAKA
 18. GARANCIJA
 19. KODEKS RAVNANJA
 20. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
 21. PRITOŽBE IN SPORI
 22. IZVENSODNO REŠEVANJE SPOROV
 23. KOMUNIKACIJA S POTROŠNIKOM
 24. MNENJA/KOMENTARJI UPORABNIKOV
 25. PRAVNO OBVESTILO
 26. IZJEMNO RAZKRITJE OSEBNIH PODATKOV
 27. POLITIKA PIŠKOTOV
 28. POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV – NOVA UREDBA GDPR
 29. SPREMEMBA POGOJEV POSLOVANJA
 1. SPLOŠNO O SPLETNI TRGOVINI

Porocni-bazar.si je spletna trgovina podjetja Marzidovšek- INKI d.n.o.. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije.
Izdelki, ki so na voljo v trgovini Poročni bazar INKI v TC City v Mariboru, so po večini na voljo tudi v spletni trgovini.

Spletna trgovina Porocni-bazar.si ponuja raznovrstne izdelke namenjene uporabi ob najrazličnejših dogodkih, kot so poroke, obletnice, krsti, birme, obhajila, konfirmacije, mature, … Vsi izdelki v spletni trgovini Porocni-bazar.si,  kot tudi v trgovini v TC CityPoročni bazar INKI, so narejeni po naročilu in so zaradi narave izdelovanja unikatni izdelki.

Navedene spletne cene veljajo izrecno za spletne nakupe. Zaloge artiklov v spletni trgovini ne pomenijo tudi zaloge v trgovini Poročni bazar INKI. V svoj spletno prodajni program vključujemo tudi izdelke, ki v trgovini Poročni bazar INKI v TC City niso na voljo in obratno.

 1. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

Splošni pogoji poslovanja podjetja Marzidovšek – Inki d.n.o. (v nadaljevanju ponudnik) so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in priporočil GZS ter mednarodnim kodeksom e-poslovanja.

S spletno trgovino www.porocni-bazar.si  (v nadaljevanju spletna trgovina)  upravlja lastnik spletne trgovine Marzidovšek-INKI d.n.o.. Za nakup v spletni trgovini ni potrebna registracija.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine,  pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Naročniki ponudnikovih storitev se morajo strinjati s spodaj navedenimi pogoji oziroma členi. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb spodaj navedenih členov brez predhodnega obvestila. Spremembe o pogojih poslovanja bodo v vsakem trenutku dostopne na naši spletni strani, naročnikov ne bomo o tem posebej obveščali. Naročnike bomo o vseh spremembah splošnih pogojev obveščali samo preko naše spletne strani www.porocni-bazar.si in ne preko ostalih metod obveščanja.

V primeru spremembe določenih členov Splošnih pogojev poslovanja, bo sprememba razvidna z datumsko oznako izvedbe spremembe na dnu Splošnih pogojev, ter z oznako člena, ki je bil spremenjen. Občasno posodobimo člene o pogojih poslovanja in ko to storimo, tudi ustrezno spremenimo datum zadnje spremembe. V primeru, da nadaljujete z uporabo naših storitev, se smatra, da v celoti razumete in se strinjate s spremembami.

Želje in potrebe strank jemljemo resno, to nam predstavlja izhodišče za vse izdelke in dejavnosti Poročnega bazarja INKI, ki se odraža tudi v naši politiki varovanja zasebnosti. Pričujoča spletna stran zbira informacije izključno za interne potrebe in v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Te informacije ne bomo nikoli delili z drugimi ali jih prodali.

Firma Marzidovšek-INKI d.n.o. in s tem tudi Poročni bazar INKI in www.porocni.bazar.si  se zavezujeta k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika, pri čemer bodo osebni podatki uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 1. DOSTOPNOST DO INFORMACIJ (povzetek zakonodaje)

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • spletne cene – vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • možnost od odstopa pogodbe – rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

 

 1. KONTAKT IN KOMUNIKACIJA

 

Če potrebujete kakršne koli informacije ali pomoč pri spletni ponudbi, oddaje naročil, spletni dostavi, uporabi spletne strani ali vračilu blaga, se lahko obrnete na nas preko e-mail naslova info@porocni-bazar.si ali marzidovsek.ines@amis.net V primerih, ko ta komunikacija ni mogoča, se lahko na nas obrnete tudi preko telefona, na številko, ki je navedena v kontaktu podjetja.

 1. PONUDBA ARTIKLOV

 

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine ažurira in spreminja pogosto in hitro.
Cene so predstavljene kot Spletne cene. Spletne cene so po navadi priporočene cene ponudnika/prodajalca in veljajo za izdelavo izdelkov, ki veljajo za nakup preko spletne trgovine.

V primeru vseh tiskanih izdelkov, kadar kupec želi, da mu izdelke tudi natisnemo, (poročna vabila, poročne zahvale, krstna vabila, vabila za obletnice, zahvale ob rojstvu otroka, poročni meniji in sedežni red, itd.) je poleg nakupa potrebno izpolniti tudi rubriko opombe/sporočilo kupca, kjer določite barvo tiska, motiv, pisavo ter napišete želeno besedilo. V roku treh- petih delovnih dni dobite na svoj mail osnutek postavitve (v PDF formatu). Prikaz barv je simboličen. Možna so odstopanja barv glede na barvo papirja. V ceno je vključen 1 popravek. Rok izdelave je 7 -10 delovnih dni od zadnje potrditve.

 1. NAČINI PLAČILA

 

Poročni bazar INKI in spletna trgovina omogočata naslednje načine plačila:

 • plačilo po POVZETJU(poštarju morate doplačati stroške poštnine in provizijo za storitev plačila po povzetju)
 • plačilo po PREDRAČUNUz nakazilom denarja na TRR, račun prejmete po mailu, na podlagi predračuna
 • plačilo blaga v trgovini ob osebnem dvigu, račun prejmete v trgovini

Ponudnik kupcu pri vsakem načinu plačila  izda račun na trajnem mediju z razčlenjenimi stroški.

Pri plačilu po povzetju ali osebnem dvigu se izda račun iz davčne blagajne, ki ga kupec prejme skupaj z izdelki v paketu ali osebno v trgovini.

Pri plačilu po predračunu se izda račun v obliki, ki jo ima ponudnik urejeno za tovrstna plačila in se pošlje kupcu po mailu in velja kot račun. Lahko se doda tudi v paket, kadar je takšna želja kupca.

 1. CENE IZDELKOV

 

Vse cene v spletni trgovini www.porocni-bazar.si veljajo na dan naročila, prav tako začnejo veljati v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo za plačilo po zgoraj navedenih načinih plačila in pogojih poslovanja navedenih v splošnih pogojih.

Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodnega obvestila. Dopuščamo možnost nenamerne človeške napake.

Cena posameznega izdelka velja za kom izdelka in so zapisane v evrih, cene vsebujejo DDV.

Podjetje Marzidovšek Inki d.n.o. je davčni zavezanec, zato vse cene  vsebujejo davek – 22%, izračun in obračun DDV, bo kupec dobil, ko mu bo izročen (osebno ali preko e-maila) račun.

Pri tiskanih izdelkih – vabilih, zahvalah, jedilnih listih …, vključuje cena tudi oblikovanje s tiskom in kuverto – MINIMALNO NAROČILO JE 5 KOM, če je naročilo manjše se računa priprava in oblikovanje 5 eur in tisk 2 eur. Pri konfetih oz izdelkih, ki dobijo napisano posvetilo ali listek z imeni, je v ceni izdelka tudi listek napisanim kartončkom. Pri krstnih in drugih svečah je v ceni vštet napis, pri krstnih svečah tudi til na sveči. Pri krstnih prtičkih je všteto vezenje imena in datuma v ceno. Za vse ostale izdelke je v opisu izdelka vedno opisano kaj cena vsebuje in katere stvari se morajo doplačati.
Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.
Ne delamo in ne pošiljamo vzorčnih komadov. Najmanjše naročilo je 5kom, razen, če ni dogovorjeno drugače.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

 1. REGISTRACIJA

 

V spletno trgovino Porocni-bazar.si se ni potrebno registrirati. Če želite opraviti nakup, morate samo izpolniti točne podatke ob oddaji naročila in se na koncu nakupa strinjati s splošnimi pogoji poslovanja.

 1. NAROČANJE

 

Postopek naročanja je naveden v podstrani Postopek naročanja na spletni strani www.porocni-bazar.si
Marzidovšek-INKI d.n.o. lahko naročilo tudi zavrne, če ugotovi, da ga pod danimi pogoji ne more izvesti. Predhodno kupca o tem obvesti in navede razloge za zavrnitev naročila, seveda, če je to možno. Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu.

Kupec po zaključku postopka naročila na naveden e-poštni naslov prejme podatke o naročilu. V tem sporočilu so informacije o nastanku naročila in povezava do spletnega mesta, kjer je shranjena ponudba v elektronski obliki. Podane so tudi povezave za hiter dostop do spletnih mest, kjer so kupcu na voljo vse informacije o njegovih pravicah ter informacije o ponudniku.

Pri tiskanih izdelkih – vabila, zahvale, jedilni listi… je minimalna količina 5 kom, v tem primeru so oblikovanje, priprava za tisk in tisk kot tudi kuverta ŽE všteti v ceno. Če se naroči manjša količina je priprava 5 eur in tisk 2 eur.

 1. POSTOPEK NAROČANJA

 

V kolikor vam je izdelek v spletni trgovini všeč in ga želite kupiti, enostavno KLIKNETE NA IZDELEK, ki ga želite kupiti in nato kliknite na gumb, ki se prikaže – DODAJ V KOŠARICO. V desnem zgornjem kotu boste videli svojo košarico, lahko pa greste kar direktno v del POGLEJ KOŠARICO. Odpre se vam okno z vsebino košarice, kjer lahko izbrani izdelek  odstranite iz košarice ali spremenite količino nakupa posameznega izdelka. Pri tem lahko nadaljujete s plačilom NADALJUJ NA BLAGAJNO  ali nadaljujete z nakupom v spletni trgovini NADALJUJ Z NAKUPOM.  Če imate za nakup kakšen kupon za popust, ga vnesete v del VNOS KODE KUPONA. Za nakup v spletni trgovini še morate izpolniti obrazec Podatki o naročniku (ime, priimek, naslov, telefonska številka,..). Na začetku obrazca izpolnite vsa okna ki so označena z *.(Priimek in ime, naslov, poštna številka, kraj, e-mail). V rubriki OPOMBE NAROČILA/POJASNILA napišite besedilo za tiskane izdelke,ali nam sporočite svoje želje. Na desni strani ekrana si oglejte vaše naročilo, če ustreza izdelkom, ki ste jih izbrali in pri tem izberite način dostave/prevzema in način plačila. Če naslov dostave ni enak podatkom naročnika, označite to na naročilu in vpišite podatke za dostavo. Ko imate vse izbrane artikle v košarici in vpisane podatke v oknu Podatki o naročniku, uporabite okence kjer potrdite da se strinjate z splošnimi pogoji ter nadaljujete v naslednji korak KUPITE SEDAJ.  Pri tem lahko pregledate vaše naročilo in ponovno preverite točnost in pravilnost naročila. Na naveden mail, boste prejeli avtomatski odzivnik o nakupu, ki bo vseboval vse podatke o izdelkih in nakupu.

 1. SPREJEM NAROČILA

 

Po oddaji naročila boste na svoj elektronski naslov dobili obvestilo o naročilu in kadar bo blago poravnano s predračunom, tudi obvestilo, kdaj vam bomo poslali račun.  Izdelke odpošljemo šele, ko je celotna kupnina poravnana in je denar viden na našem računu.

 1. NAČINI DOSTAVE

Dostava se vrši na naslov, ki ga je naročnik navedel ob naročilu. V primeru, da ob času dostave nikogar ni na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje pošiljke.

Pošiljka vsebuje:

 • naročene izdelke,
 • fakturo – račun iz davčne blagajne, kadar je blago plačano po povzetju in račun, ki ga izda podjetje, kadar je blago plačana po predračunu na TRR

Naročeni izdelki oz. blago ostane v lasti prodajalca vse do poravnave celotne kupnine s strani kupca. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

 1. DOBAVNI ROK

 

Naročeno blago pošiljamo po pošti razen, če je dogovorjeno drugače. Kupnini naročenih izdelkov se prišteje še poštnina, ki jo obračunamo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije (podrobnejši opis v opisu cenik dostave in pošiljanja). Naročene izdelke tiskane narave boste prejeli v 7 delovnih dneh od potrditve naročila, ostale naročene izdelke pa v 14 delovnih dneh od potrditve naročila, razen, če je dogovorjeno drugače. V času glavne sezone porok (od marca – avgusta) je čakalna doba daljša, za tiskane izdelke 10 delovnih dni, za ostale do 14 delovnih dni od potrditve naročila, razen, če je dogovorjeno drugače.
Vikendi in prazniki podaljšajo dobavni rok. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, ker blago ne bo na razpolago, bo o tem obvestil kupca. V primeru, ko ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca.
Dobave so izvršene glede na razpoložljivost izdelkov, upoštevaje vrstni red prejetih naročil.

 1. CENIK DOSTAVE IN POŠILJANJA

 

Vse izdelke naročene v naši spletni trgovini, ki jih bo kupec poravnal po povzetju, bomo poslali s Pošto Slovenije, po veljavnem ceniku pošte. Cenik dostave pošiljk, plačanih po povzetju, najdete na spletni povezavi Pošte Slovenije  http://www.posta.si/downloadfile.aspx?fileid=26462 ,

Izdelke, ki jih bo kupec poravnal po predračunu bomo zaračunali že na predračunu po naslednjem ceniku:

 • 2,50 eur za naročila do 40 kom vabil ali drugih tiskanih izdelkov
 • 3,00 eur za naročila  od 40-60 kom vabil ali drugih tiskanih izdelkov
 • Pri naročilih nad 120 eur je poštnina brezplačna.

Cene se lahko tudi spremenijo, če se kupec in prodajalec dogovorita drugače.

Prodajalec ne računa stroškov pakiranja in obdelave naročila.

Dostava je mogoča samo na naslovu v Sloveniji.

 1. ODSTOP OD POGODBE

 

Potrošnik v tem poglavju je tisti kupec (fizična oseba), ki pridobiva ali uporablja izdelke za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. V ostalih poglavjih sta z izrazom »kupec« upoštevana kupec in potrošnik.

V skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov (v nadaljevanju ZVPot) ima potrošnik v primeru pogodbe sklenjene na daljavo, pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe, pri tem pa mu ni potrebno navajati razloga za svojo odločitev. Že prejeto blago mora potrošnik vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe na svoje stroške.

Blago mora potrošnik vrniti nepoškodovano, ustrezno zapakirano, da se med samim transportom le ta ne poškoduje. V primeru, da je vrnjeno blago poškodovano ali ima poškodovano embalažo, ima podjetje Marzidovšek Inki d.n.o. pravico, da potrošniku izstavi račun za poškodovano blago ali za poškodovano embalažo.

V primeru, da potrošnik koristi različne akcijske ugodnosti v obliki brezplačne poštnine ob določeni vrednosti nakupa in nato odstopi od pogodbe in blago tudi vrne, si podjetje Marzidovšek Inki d.n.o pridružuje pravico, da zaračuna stroške poštnine.

Sklenjeno pogodbo hrani podjetje Marzidovšek-INKI d.n.o. Sklenjene pogodbe/računi se hranijo v skladu s pravilnikom in so kupcem dosegljive v primeru posredovane zahteve.

V primerih, ko želi kupec odstopiti od pogodbe ali vrniti nepersonalizirane  izdelke, mora izpolniti obrazec, ki ga najde na tej povezavi TUKAJ (Obrazec o odstopu pogodbe)

Zaradi narave izdelkov, ki jih spletna trgovina Poročni bazar INKI zagotavlja potrošnikom, odstop od pogodbe, sklenjene na daljavo ne velja v naslednjih primerih:

Naročila tiskovin: poročna vabila, krstna vabila, poročne zahvale, zahvale ob rojstvu otroka, sedežni red, poročni meni, oznake miz, etikete za steklenice, personalizirani kartončki, tabel za sedežni red…

Naročilu personaliziranih izdelkov: naprsnih šopkov, poročnih in krstnih konfetov, personaliziranih napisov za avto, poročno dvorano, naročilo poročnih sveč, poročnih plastenk polnjenih z vodo, poročnih šampanjcev, personaliziranih darilc za goste..

Naročila oblikovalskih storitev: monogrami, e-vabila

Naročilo materiala za izdelavo: rezanih okrasnih trakov

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku. Stranka dobi na e-poštni naslov, spletno povezavo na kateri lahko vedno preveri svoja naročila. Kopije dokumentov, ki veljajo kot pogodba na daljavo, so trajno shranjene na sedežu podjetja, in sicer na naslovu Marzidovšek Inki d.n.o., Regentova 16, 2000 Maribor.

 1. NAPAKE, ZAMENJAVE IN VRAČILO BLAGA

 

Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), kupec ali potrošnik vrne dostavljene izdelke, jih bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. Ponudnik krije tudi stroške vračila prvotno dostavljenih izdelkov. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v neodprti embalaži.

Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti ponudnika v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec obvestiti o njej Marzidovšek INKI d.n.o. v osmih dneh od dneva, ko je napako opazil, sicer izgubi to pravico. Marzidovšek INKI d.n.o. ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko preteče šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen.

Marzidovšek INKI d.n.o. ne odgovarja za morebitne neopazne napake v vsebnosti originalno zaprtega proizvoda.

Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in podjetju Marzidovšek INKI d.n.o. omogočiti, da stvar pregleda.

Potrošnik ali kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od le-te v dveh letih od oddaje obvestila o napaki zahtevati, da:

 • odpravi napako na izdelku ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik oz. kupec tudi pravico, da od ponudnika zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih izdelkov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka.

Možnost vračila ali zamenjave izdelka ne velja za izdelke poškodovane med prevozom, za katere je dolžnost kupca, da z njimi sooči prevoznika ob prevzemu izdelka, poškodovanje izdelkov zaradi nevestnega ravnanja ali zaradi nespoštovanja navodil za uporabo oziroma zaradi neobičajne uporabe.
Izdelek se vrača na stroške kupca. Družba na podlagi pregleda in eventualnega testiranja izdelka ugotavlja utemeljenost reklamacije ter odloči o zamenjavi ali popravilu izdelka.
V primeru ugotovljene dejanske napake na izdelku za katero je odgovorna družba in je ugotovljena potreba po popravilu ali zamenjavi produkta, se kupcu povrnejo tudi stroški vračila izdelka v družbo.

 1. STVARNA NAPAKA

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.

Napaka je stvarna:
1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja TUKAJ (Obrazec o stvarni napaki)

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

 1. GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu, oziroma je to podrobneje opisano v opisu izdelka. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

 1. KODEKS RAVNANJA

 

Podjetje Marzidovšek-INKI d.n.o. razume svoje poslanstvo, kot poskus približati se najvišjim možnim standardom pri delu s strankami. Verjamemo v moč dogovora in sporazumnih odločitev. Še posebej smo pozorni na reklamacije, ki jih rešujemo hitro in v sodelovanju s stranko.

 1. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

 

Podjetje Marzidovšek-INKI d.n.o. je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe poslovanja podjetje Marzidovšek-INKI d.n.o. zbira naslednje uporabnikove podatke:

ime in priimek,
– naslov in kraj bivanja ter naslov za dostavo (če se razlikuje od primarnega naslova),
– državo prebivališča
– naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
– kontaktno telefonsko številko,
– geslo v šifrirani obliki.
– čas in datum registracije,
– arhiv komunikacije s ponudnikom (podjetje Marzidovšek-INKI d.n.o.)
Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

V primeru naročila na naše e-novice bomo vaše podatke uporabili za to, da vas obveščamo o novostih, novih izdelkih ali morebitnih akcijah.

 1. PRITOŽBE IN SPORI

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.
Ponudnik bo v petih delovnih dneh odgovoril na pritožbo in kupca vseskozi obveščal o poteku postopka.
Prizadevamo in želimo si ,da bi morebitne spore reševali sporazumno, brez obravnave zapleta pred sodiščem..
Vprašanja in morebitne reklamacije naslovite na elektronski naslov  info@porocni-bazar.si ali marzidovsek.ines@amis.net , lahko pa se na podjetje obrne tudi pisno na naslov podjetja:

Marzidovšek INKI d.n.o.

Regentova 16

2000 Maribor

Vsi ostali podatki o podjetju so kupcu – potrošniku dosegljivi na spletni strani www.porocni-bazar.si v zavihku O PODJETJU/KONTAKT na dnu spletne trgovine.

Vse informacije se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila, prav tako lahko Marzidovšek INKI d.n.o. brez predhodnega obvestila spreminja te pogoje.

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi z SPLOŠNIMI POGOJI SODELOVANJA nas lahko kadarkoli kontaktirate.

 1. IZVENSODNO REŠEVANJE SPOROV

 

Skladno z zakonskimi normativi Marzidovšek-INKI d.n.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

www.porocni-bazar.si ki kot ponudnik blaga omogoča spletno stran na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Platforma je na voljo potrošnikom:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 1. KOMUNIKACIJA S POTROŠNIKOM – KUPCEM

Ponudnik – prodajalec bo z uporabnikom- kupcem  stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Uporabnik lahko to označi v postopku prijave.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

pošiljatelj bo jasno razviden,

različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 1. MNENJA/KOMENTARJI UPORABNIKOV

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani in neregistrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter, da te pravice ne izključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

 1. PRAVNO OBVESTILO

 

Spletna trgovina www.porocni-bazar.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Poročni bazar INKI in logotip sta v lasti podjetja Marzidovšek INKI d.n.o.

 1. IZJEMNO RAZKRITJE OSEBNIH PODATKOV

 

Podatki, ki jih spletna trgovina www.porocni-bazar.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le v primeru, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v primeru potreb sodišča ali drugih državnih organov za izvajanje postopkov, za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine www.porocni-bazar.si.

 1. POLITIKA PIŠKOTKOV

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki jih ob obisku naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo, ko se vrnete na spletno stran ter omogočimo njeno boljše delovanje in uporabo.

Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Izjavljamo, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

 1. POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV – UREDBA GDPRV podjetju Marzidovšek-Inki d.n.o. (Regentova 16, 2000 Maribor) in spletni trgovini www.porocni-bazar.si sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Potrebujemo vašo privolitev, da lahko osebne podatke, ki smo jih pridobili z vašo prijavo na naša obvestila, uporabljamo, hranimo in obdelujemo za določene namene. Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave 

  Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, tržnega obveščanja prek elektronske pošte, pospeševanja prodaje, le splošnega profiliranja strank s ciljem prilagojene ponudbe izdelkov strankam v elektronski pošti in na spletnih straneh (po geografski lokaciji).

  Ob poslanih elektronskih sporočilih si zabeležimo prikaze na strani posameznikov prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil zabeležene podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Na osnovi zabeleženih podatkov in ustvarjenih profilov ne izvajamo avtomatiziranega sprejemanja odločitev.

  Za namen obveščanja z elektronsko pošto hranimo

  –      naslov elektronske pošte,

  –      ime,

  –      priimek

  Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

  Namen obveščanja je:

  –      obveščanje o novostih v ponudbi

  –      obveščanje o posebnih akcijskih ponudbah

  Pri naročilih je potrebno navesti tudi tel. številko, ki jo potrebujemo zaradi lažje komunikacije med stranko.

  Iznos podatkov

  Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije ter jih ne iznašamo v druge države.

  Obdobje hrambe 

  Osebne podatke posameznika hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

  V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

  Posameznikove pravice na podlagi danih privolitev

  Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@porocni-bazar.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

  Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

  –      pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev

  –      pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev

  –      pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov

  –      pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem

  –      pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi

  –      pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov

  Postopek uveljavljanja pravic

  Seznanjen/a sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca na e-naslov: info@porocni-bazar.si

  Seznanjen/a sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

  Seznanjen/a sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve

 29. SPREMEBMA POGOJEV POSLOVANJA

Datum zadnje spremembe pogojev poslovanja: 21. 5. 2018

Join the Discussion

Return to top of page