Skip links

Poročna vabila novi modeli in ponudba

Poročna vabila

Tudi v letošnjem letu, tako kot vsako leto, vam predstavljamo novo kolekcijo poročnih vabil, poročna vabila, za katere verjamemo, da vas bodo zagotovo razveselila. Zadnja dva mesece smo pridno spremljali svetovne trge in forume, ki se ukvarjajo z izdelavo poročnih vabil in poročnih dodatkov, ter skušali izluščiti tista poročna vabila, ki jih poročni »guruji« postavljajo v ospredje. Predstavili vam bomo novosti s področja poročnih vabil, namizne dekoracije, poročnih dodatkov – konfeti, darilca, naprsni šopki, v člankih, ki pa jih za vas še pripravljamo, pa vam bomo predstavili tudi še preostale novosti, ki smo jih zbrali in izdelali za vas. Upam, da vam bo branje našega članka olajšalo izbiro in vam ponudilo tudi kakšno novo idejo ali zamisel. Z našimi besedili vas želimo približati naši ponudbi, idejam in z veseljem bomo skupaj z vami načrtovali vaše poročno slavje.

Poročna vabila v naravnih barvah

Poročna vabila preprosta a elegantna

Bogate pentlje in najrazličnejši barvni dodatki na vabilih, so trenutno malce potisnjeni ob stran. Le te so zamenjali leseni in preprosti dodatki, vrvice in trakovi iz naravnih materialov in zemeljskih in naravnih barv. Tudi barve niso intenzivne in kričeče, prevladujejo barve, ki jih pogosto imenujejo PEPELNE BARVE – dust colours, ki so kot nekakšne obledele barvne različice. Veliko je pepelnato roza, pepelnato vijolične, pepelnato modre barve, ki se kombinira z zelenimi in naravnimi barvami. Pogosta so tudi poročna vabila, na katerih prevladuje zelenje, razni listki, vejice, mediteransko zelenje… Čeprav se nam takšna vabila na prvi pogled zdijo preprosta in nevsiljiva, so vse prej kot to. Izražajo eleganco, nas vračajo k naravi in prav dobro izražajo trenutno vse svetovno željo, po ohranitvi sveta in okolja.

Poročna vabila - Poročni bazar INKI
Poročna vabila s čipko
Poročna vabila - Poročni bazar INKI

Oblike, ki včasih niso več oblike

Če smo še nedolgo nazaj, prisegali na vabila v pravokotni obliki, stil amerikanka, ki so se odpirala na levo stran ali navzgor, so se kaj hitro le tem pridružila še kvadratna vabila s podobnim odpiranjem. Ti dve dimenziji sta in zagotovo še bosta, vodilni v dimenzijah vseh vrst vabil, vendar pa se je v zadnjih letih, potiho, a vendar zelo uspešno, prikradla nova oblika – oblika ploščice, ki ima vso besedilo vabila na eni strani – lahko je tudi obojestranska, a je taka manj značilna. Pogoste so tudi asimetrične oblike, romb, trapez oz. poljubni večkotniki. Ti kartončki so lahko eno ali večplastni (narejeni iz enega ali večih plasti papirja), pogosto tiskani na 250-300g papir, ki je svetleč ali mat.

Poročna vabila - poročni bazar INKI
Poročna vabila novih oblik

Zadnji dve leti pa je na vabilih vse pogosteje moč opaziti tudi raznovrstne like, ki so del vzorca in kasneje tudi del poročne teme. Ti liki so v barvah poroke ali pa se barvno ujemajo z eno izmed izbranih barv.

Kratka in zgovorna besedila

Prav tako, kot so postala poročna vabila preprosta in brez prepotrebnega okrasja, takšna so postala tudi besedila. Nič več dolgih verzov, uvodov in potekov slavja, ampak le kratki in jedrnati podatki, velikokrat simbolizirani s piktogrami (drobnimi sličicami) in le najpomembnejšimi podatki. Tako se na vabilu znajdejo le ključni podatki o kraju poroke, datum in čas poroke, kje se svati zberejo, kraj civilnega in cerkvenega obreda in najpomembnejši podatek, kje bo poročna zabava. Zaradi lažje organizacije mladoporočenci pogosto dodajo še prošnjo za potrditev prisotnosti in kratek stavek o želji glede daril.

Poročna vabila - Poročni bazar INKI
Poročna vabila – nova besedila

Seveda pa to ne pomeni, da klasičen način pisanja vabil ni več moderen in smo povsem »out«, če ga uporabimo, prav nasprotno, z veseljem vam bomo vabilo-besedilo oblikovali tako, da bo imel pridih vsega po malem, malo starega in malo novega 🙂 .

Med našimi članki lahko najdete tudi članek, kjer vam ponujamo kar nekaj predlogov besedil, kmalu pa bomo za vas izbrali in zbrali še besedila, ki so postavljena po novih smernicah in trenutnem modnem navdihu.

Kuverte in oblazinjene kuverte
Poročna vabila - Poročni bazar INKI
Oblazinjene kuverte z vzorcem vabila

Morda se vam zgornji naslov zdi malce komičen in poznate pod izrazom oblazinjene kuverte, le tiste, ki jih kupimo na poštnih okencih, kadar želimo poslati kakšne lomljive reči. Poročna vabila vsekakor niso lomljiva, pa kljub temu zanje uporabljamo oblazinjene kuverte. Oblazinjene kuverte pomeni, da ima notranjost kuverte dodan še en list papirja, ki ima del vzorca, ki ga najdemo na vabilu, ali je notranjosti vabila v povsem drugi barvi, ki se ujema z barvami vabila. Takšne kuverte izgledajo bolj prefinjeno, so na otip precej debelejše in na nek način dajo vabilu piko na i.

V naši ponudbi poročnih vabil so običajne kuverte že vštete v ceno vabila, te kuverte so bele ali krem, zapirajo se na špic in so 120g – zelo kvalitetne kuverte v raznih dimenzijah in oblikah. Za vse tiste, ki pa bi želeli imeti te oblazinjene kuverte se doplača 0,20 ali 0,30 eur po komadu kuverte – cena je odvisna od papirja in vrste notranjosti.

Dobra stara poročna vabila

Ker pa se zavedamo, da ni vse novo dobro in vse staro slabo, imamo v naši ponudbi poročnih vabil, še veliko modelov, ki so že vrsto let v naši ponudbi. Imenujemo jih klasična in tradicionalna poročna vabila. Prav tako kot nova in trendovska vabila, dopolnjujemo ponudbo le teh, jih izboljšujemo in prilagajamo trenutnim trendom. Zato vas vabimo, da si ogledate tudi našo standardno ponudbo vabil, če morda niste oseba, ki sledi zgolj in le novim trendom. Za ogled kliknite www.porocni-bazar.si TUKAJ

Poročna vabila s čipko

Ker vsa vabila izdelujemo sami in jih sami tudi oblikujemo, lahko kakšna poročna vabila naredimo tudi po vaših željah, premešamo stare in nove trende, dodamo kakšne malenkosti na že obstoječe modele vabil, skratka naredimo vabila, ki bodo ravno takšna, kot ste si jih VI zaželeli.

Vabimo vas, da si ogledate tudi našo galerijo poročnih vabila na naši spletni strani www.inki-vabila.si ali pokukate na našo PINTEREST stran in si tam ogledate slike.

Da boste vedno obveščeni in seznanjeni z našimi novostmi, akcijami in posebnimi ponudbami, pa vas vabim da všečkate našo FB stran Poročni bazar INKI ali nam sledite na naši instagram strani porocnibazarinki

Return to top of page