Skip links

VINTAGE POROČNA VABILA

Vintage poročna vabila

Poroke so bile in bodo tudi v prihodnje del našega življenja. Majhne in tudi malce večje “deklice” bode še naprej sanjarile o svoji popolni poroki in poročnemu dnevu, o princu na belem konju in sanjskem življenju na gradu. Sam obred poroke že leta ostaja enak in prav hvaležni smo lahko, da novodobne neveste in ženini s svojimi idejami in zamislimi o popolni poroki, spreminjajo njen potek in videz.

Veliko govora je o naravni, vintage poroki, poroki, kjer imamo občutek, da smo se vrnili kar nekaj let nazaj v preteklost. Ob tem se vse vrti okoli vintage poročne dekoracije, vintage poročna vabila pa so ponavadi tista, ki takšno poroko tudi napovedo.

Vintage poroka in vintage dekoracija

Danes sta organizacija poroke in poroka, ustvarjanje dogodka, trenutkov, ki bodo nepozabni, edinstveni in čudoviti. Vse začne ponavadi z vabili, ki napovedo rdečo nit poroke. Vintage poročna vabila mnogi poznajo tudi kot naravna vabila, starinska vabila, so danes zelo priljubljena, saj so ponavadi preprosta, brez posebnega okrasja in nepotrebnih dodatkov. Za izdelavo vabil, kot kasneje tudi vseh drugih dodatkov, so uporabljeni preprosti in minimalistični dodatki. Za okrasitev prevladujejo les, naravno cvetje, preprosto zelenje, vrvice in kot bi lahko rekli, reči “iz babičine skrinje”. Tudi papir je za vintage poročna vabila naraven, ekološki in preprost.

Vintage poročna vabila in besedila

Že kar nekaj časa opažamo, da se besedila v vabilih zelo spreminjajo. Včasih so bila besedila v vabilih dolga in suhoparna, s ponavljajočimi se verzi, s podatki, ki jih povabljeni ponavadi še prebrali niso. Danes so besedila kratka in jedrnata, vsebujejo ponavadi le najpomembnejše podatke. Kljub temu, da danes v vabilo ne napišemo več romana, pa se bodoča mladoporočenca vedno sprašujeta, kako začeti in kaj zapisati. V vabilo ponavadi zapišemo:

  • imeni mladoporočencev – na začetku ali koncu besedila
  • datum poročnega slavja
  • ime gostišča, prostora kje bo poročno slavje
  • ure posameznih dogodkov na poročni dan – za to lahko uporabimo časovnico
  • ime in kraj matičnega urada
  • ime cerkve (kadar imate tudi cerkveno poroko)
  • kraj in čas zbiranja svatov
  • na koncu dodamo še prošnjo o potrditvi prisotnosti.

Za lažjo predstavo nekaj primerov…

Za boj pregledno besedilo se lahko poigrate tudi z različnimi pisavami, barvnimi odtenki in prilagajate velikost in obliko. Zelo pogosto se uporablja kombinacija tiskanih in pisanih tipov pisave. Pri vintage poročnih vabilih je pisava večinoma v črno zlati kombinaciji, s preprostimi črkami, le določeni detajli – imeni mladoporočencev, datum … so v pisani pisavi. Seveda nekega pravila ni in zato je prav, da vsak sledi svojemu okusu in željam. Tudi, če se odločite za krajši verz ali neko uvodno besedo na začetku vabila, bo vabilo še vedno kratko in jedrnato.

Vintage poročna vabila so okrašena s čipkami, ki so v naravnih barvah in lepo popestrijo, če lahko tako rečemo, malce pusta in monotona vabila. Čipke ne prevladujejo, dajo pa piko na i, lahko so bele ali krem, najpogostejše pa so take preproste, kot so jih naše babice včasih uporabljale. Pogosto so tudi v kombinaciji z juto in drugimi naravnimi materiali.

Vabila s čipko in juto

Novosti vsak dan  – naše pridne roke vsak dan ustvarijo kaj novega, svežega in zanimivega. Ker si želimo to deliti z vami, praktično dnevno objavljamo novosti na naših socialnih omrežjih. Veliko novih modelov, tudi vintage poročna vabila, si lahko ogledate na naši FACEBOOK strani, kjer vam predstavimo še “tople žemljice”, ki so nastale izpod naših rok. Postanite član in del naše velike družine zvestih sledilcev facebook strani POROČNI BAZAR INKI in všečkajte našo stran in si s tem zagotovite sveže novice vsak dan.

Ker vemo, da našo stran spremlja tudi veliko mlajših sledilcev, ki zadnje čase veliko raje uporabljajo INSTAGRAM kot FB, smo za vas ustvarili tudi INSTAGRAM stran, kjer prav tako razveseljujemo naše sledilce. Lahko si jo ogledate TUKAJ in postanete tudi tam del naše družine.

Vintage poročna vabila so tako postala ena izmed najpriljubljenejših poročnih vabil. To prvo mesto med vabili imajo že kar nekaj časa in po odzivih naših strank in kupcev, ki se že zanimajo za poročna vabila in ostale dodatke, bodo vintage poročna vabila na tem mestu ostala še nekaj časa. Da izgled teh vabil še dopolnimo, smo za vas pripravili tudi pester izbor kuvert. Kuverte so v glavnem naravne, krem, ekološke, zelo moderne pa so tudi kuverte u notranjim potiskom. Ob naročilu naših vabil so običajne kuverte že vštete v ceno (običajne pomeni 120g bele ali krem kuverte), za vse ostale, ki jih imamo v ponudbi, pa je potrebno doplačati.

Vintage poročna vabila so narejena iz kvalitetnih materialov, ročno izdelana in vsako je na svoj način unikatno.  Ob pripravi vabil bomo z veseljem sledili tudi vašim željam in tako bodo naša vintage poročna vabila, postala vaša vintage poročna vabila.

Vintage poročna vabila

 

Vabimo vas, da obiščete našo spletno stran www.porocni-bazar.si  in se prepričate o naši bogati poročni ponudbi. Za vas smo poleg vabil pripravili še ostale tiskovine in poročne dodatke, ki bodo popestrili vaše poročno slavje.

 

 

Return to top of page